miercuri, 24 decembrie 2014

O retrospectiva a anului politic 2014 : de la omul anului la marea dezamagire. Plus un cadou pentru Ponta : o cota de incredere mai mica decat…Facebook

http://politicata.wordpress.com/2014/12/24/o-retrospectiva-a-anului-politic-2014-de-la-omul-anului-la-marea-dezamagire-plus-un-cadou-pentru-ponta-o-cota-de-incredere-mai-mica-decat-facebook/
Cum suntem in Ajunul Craciunului si lumea e deja ocupata cu  taiat porci, impodobit brazi, copt cozonaci sau la cozi in supermarketuri , ar cam fi momentul unei scurte retrospective a lui  2014, pe cateva teme pe care le tratam aici, mai mult sau mai putin serios, in functie de clienti. Deci…
  • Online
    2014 fiind un an evervescent in politica, statisticile blogului au crescut la toate capitolele ( vizitatori, unici, likes, views, shares ) cu procente intre 30-35% si google pagerank a ajuns la 5 . Nu e chiar rau pentru un blog de nisa scris de o singura persoana.
  • Politica
    – Omul anului : Klaus Werner Iohannis, desigur. In doua cuvinte, deoarece :  the winner takes it all si ” Decat sa fiu marlan, mai bine pierd “.
    – Loserul anului : Ponta Victor Viorel & PSD Team. Cea mai penibila infrangere a unui candidat PSD dupa 1989, o  face uitata pe  cea a lui Geoana din 2009 .
    – Pacalicii anului : institutele de sondare a opiniei care au trecut de la profesionism la activism odata cu inregimentarea politica a patronilor acestora. Rezultatele de un umor crancen de la turul 2 al alegerilor prezidentiale nu mai necesita comentarii.
    O mentiune speciala pentru Vasile Sebastian Dancu si IRES care nu au intrat in ciulamaua PSD, deci nu s-au compromis.
  • Presa
    – Best of 2014 : Digi 24 si presa online.  In conditiile in care am avut de a face cu o presa  total partizana, Digi 24 a fost cea mai aproape de ceea ce trebuie sa fie : oferitoare de informatii. In rest, credibilitatea presei a scazut sub zero si online-ul a preluat detasat initiativa.
    – Deceptia anului : Mihai Gadea si gasca de salariati ai Antenei 3. In mod traditional au ales la ordinul detinutului Voiculescu si tot ca de obicei s-au aflat in tabara pierzatoare. Campaniile electorale abjecte nu au ajutat cu nimic PSD. , in schimb le-au distrus orice bruma de reputatie.
    – Mizeria anului : Romania TV a oligarhului de curte al PSD Ghita Sebastian
  • - Justitia
    De departe vedeta anului e Kovesi Laura Codruta, procuror sef al DNA. Increderea in continua crestere in orice sondaj se datoreaza profundei scarbe si dispretului majoritatii tacute fata de clasa politica si oamenii de afaceri care fura de 25 de ani. De aceea , orice actiune a DNA, indreptata catre orice tabara, e deja privita cu entuziasm. Proba de foc pentru LC Kovesi incepe insa abia acum cand Traian Basescu nu mai beneficiaza de imunitate.
    PS
    IRES incredere 2014 institutii_resizeUn cadou  de Craciun pentru Ponta vine de la IRES, iata deci doi dintre actorii mentionati de mai sus. sondaj care nu face decat sa aprobe ce am scris
    Incredere multa si f multa :
    – in primul ministru 28 %
    – in facebook 42 %
    – in diaspora 60%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu